Recept

På denna sidan hittar ni goda recept som vi i 
tävlingen delar med oss av!

Sorkens Limefromage:

125 g creme fraish (eller kvarg)
2,5 dl. grädde (matlagningsgrädde för de som vill ha en smalare variant)
2 lime, skal från två och saft från en
1 påse snabbgelatinpulver
0,5 dl sukrin melis

Vispa Cremefraish med limeskal, limesaft och sukrin. Vispa grädden lätt i en egen skål. När grädden precis börjar tjockna så vispa i snabbgelatinpulvret (gärna med elvisp). Vispa grädden tills den är fluffig men inte för tjock. Blanda ihop de två smetarna och ställ i kylskåpet ca 2 timmar. Vid stor fest så lägg till några hallon.
Mums!
________________________________________________________________________________
Coachens LCHF-bröd

Här kommer mitt recept på gott bröd.
Receptet har jag utvecklat och provbakat i lite olika modelusker och kommit fram till denna. Detta är det enda brödet jag äter.





3 Ägg
1 liten burk Keso (250 gr)     Vispas ihop

1 dl Fibrex
0,5 dl krossade Linfrön
1 dl Solroskärnor
1 dl Mandelmjöl
0,5 dl Sesamfrön
1 msk Fiberhusk
1 tsk Bakpulver
1msk Örtkryddor Provencale eller likande
lite Flingsalt
lite chilipulver
4-5 finhackade soltorkade tomater (fontana har 11% kolhydrater)

sen kan du lägga till
ev. finhackade oliver
ev. hackad fetaost   ---experimentera med kryddningen , allt funkar.

vispa ihop äggen med keson, blanda i dom torra och andra ingredienserna.

Lägg ett bakplåtspapper på plåten, platta ner degen
Grädda 15 min i 225 grader
Skär i bitar när brödet svalnat, ät och njut!
Coachen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kickans ;Kokos kyckling
Lättlagad gryta med mycket smak.
Ingredienser
4 portioner.
1kg kycklingfile
smör
1 tsk salt
1krm svartpeppar
3-4 gula lökar
1-2 röd chilifrukt och/eller 1tsk sambal olek
2 röda paprikor
1 burk kokosmjölk
i msk riven färsk ingefära (det går bra med torkad )
2-3 tsk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
2 dl matyoghurt


Gör så här:
Skär kycklingfileerna i mindre bitar.Stek i smör.Salta och peppra.
Skär löken i mindre bitar.Dela,kärna ur och strimla chilifrukten och paprikorns.Fräs grönsakerna i smör i en gryta i några minuter.
Tillsätt kokosmjölk,ingefära,gurkmeja,buljongtärningen och matyoghurten rör ner det i grytan.Låt såsen koka upp under omrörning.Lägg i kycklingbitarna och låt såsen koka ca 3 minuter.
Ps.Hur starkt du vill ha avgörs bäst med dina egna smaklökar!Ds.


SMAKLIG MÅLTID.Bettan


________________________________________________________________________________


Sorken tipsar om; LCHF pannkakor


Betyg; 5p av 5p. Smakar som riktiga pannkakor. Svåra att steka om man fyller hela stekpannan.


http://recipes.zarlei.com/pqr/pannkakorlchf.htm

(Bild lånad från zarlei.com)
_________________________________________________________________________________


Sorken tipsar om; LCHF Pizza


Betyg; 5p av 5p. Mycket god smak. Smakar som pizza, perfekt till fredagsmyset!

http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/lchf-pizza/


(Bild lånad från alltforforaldrar.se/56kilo/)
_________________________________________________________________________________


Sorken tipsar om; LCHF saftig kyckling med ostsås och broccoli
Betyg; 4p av 5p. Mycket god smak, saftigt och perfekt som matlåda!
Salta och peppra kycklingfilérna. Stek dem snabbt så att de får färg runtom. Lägg dem i en form.

Koka en buljong på vad du har hemma, jag tog följande;

5dl vatten
1 grönsaksbuljong (tärning)
1/2 lök
1/2 vitlök
1 liten stark chili
saften från en pressad lime
2 tsk torkad persilja 
1 tsk torkad dragon
1 tsk färsk timjan

Häll över buljongen på kycklingen inkl lök och allt som flyter där i. Stick i en termometer och sätt i ugnen på 125 grader till kycklingen är 67 grader precis. Ta ut kycklingen och  ös den lite då och då under 5-10 minuter.

Medan ni öser kycklingen passar ni på att koka en ostsås

3 dl grädde
1 dl creme fraiche
så mycket mögelost som man vill ha smak. Jag använde "Blue Alp"  
peppar
2 dl av buljongen som kycklingen låg i.

Till detta serverade jag broccoli och stekta trattkantareller samt några blad ruccola.

Mums! Nu vet ni LCHFare vad ni ska laga i veckan! För de som inte äter LCHF så är det ju bara att skippa ostsåsen och göra skysås istället. Eller så tar ni lightprodukter.


_________________________________________________________________




Elin tipsar om; Alexandras LCHF kycklinggryta m paprika&chili


LCHF-gryta till vänster och icke LCHF till höger
Betyg; 5/5p. Väldigt god och gräddig gryta som jag gjort flertalet gånger då den även är så extremt lätt att göra.


3 kyckling filéer
1 stor lök
1 paprika (jag brukar ha mer än en och gärna i olika färg)
1 liten creme fraich med smak av paprika chili
ca 5 dl vispgrädde (helt ärligt så tar jag aldrig mått...jag bara häller i det gottiga)
2 vitlöksklyftor
Lite kryddor efter smak (ex paprika & chili)
Salt och peppar


Fräs kycklingen tills den fått lite färg och ha sen i löken och paprikan.
Häll sedan i creme fraichen och grädden. 
Pressa i vitlök och krydda
Låt sedan grytan stå och puttra ett tag (tills man vet säkert att kycklingen är klar) ;)


Jag kör alltid lite på känn och det blir alltid bra som tur är. 


Till denna goda gryta kan man göra en grönsallad, men jag har ätit den utan sallad och det gick jättebra för den är så himla god ändå.


Om ni lagar denna lätta gryta så får ni gärna meddela vad ni tyckte, det gäller alla våra recept såklart!


Jag gjorde denna gryta till Pierre en gång, alltså icke-LCHF och han tyckte den blev god. Hade röd mjölk i istället för grädde. Den blev blaskig kan jag lova, men god tydligen. Det är ju huvudsaken.


_________________________________________________________________



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar