För här får ni världens bästa kycklingrecept!
De blev så saftiga så det går inte att beskriva. Och vilken smak!!
Salta och peppra kycklingfilérna. Stek dem snabbt så att de får färg runtom. Lägg dem i en form.
Koka en buljong på vad du har hemma, jag tog följande;
5dl vatten
1 grönsaksbuljong (tärning)
1/2 lök
1/2 vitlök
1 liten stark chili
saften från en pressad lime
2 tsk torkad persilja
1 tsk torkad dragon
1 tsk färsk timjan
Häll över buljongen på kycklingen inkl lök och allt som flyter där i. Stick i en termometer och sätt i ugnen på 125 grader till kycklingen är 67 grader precis. Ta ut kycklingen och ös den lite då och då under 5-10 minuter.
Medan ni öser kycklingen passar ni på att koka en ostsås
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
så mycket mögelost som man vill ha smak. Jag använde "Blue Alp"
peppar
2 dl av buljongen som kycklingen låg i.
Mums! Nu vet ni LCHFare vad ni ska laga i veckan! För de som inte äter LCHF så är det ju bara att skippa ostsåsen och göra skysås istället. Eller så tar ni lightprodukter.
Och till vänster ser ni morgondagens matlåda!
Kram på er!
Sorken
PS. Det saknas några vägningsresultat idag såg jag, Pierre, Elin och Bettan? Ni har väl inte glömt.
Tack för receptet, låter gott! Ska prövas under veckan. Jag gjorde nåt motsvarande idag, hade kycklinglår, skvätte teriyaki över dem, flera skivor smör. in i ugnen på 150 grader, gick till gymmet och när jag återkom nästan 2 timmar senare var dom såå saftiga och gooda. dom var dock nästa frösna när jag la dom i ugnen. till detta ruccola, gurka, ngra körsbärstomater och en klick lohmander. riktigt saftigt och gott var det. tjohoo.
SvaraRaderaMycket gott recept!! Eller det vet jag ju inte än, men det ser mycket gott ut :) måste provas.
SvaraRaderaMumma!